Skip to main content
Verjaardagen

Je verjaardag vieren om van de armoede te genezen

Overleven, als je arm bent, vereist veel vindingrijkheid, moed, discipline en uithoudingsvermogen. Honger is alomtegenwoordig.   Een ziekte of ongeval is een echte ramp. Het repareren van het dak, het kopen van kleding, meubilair, zelfs schriften en potloden, is een grote investering.  

Om de fysieke en emotionele wonden van armoede te helen, moeten onze kinderen worden geherwaardeerd.

Het academische succes van al onze kinderen hangt gedeeltelijk af van hun vermogen om van de armoede te genezen. Ze moeten het gevoel hebben dat ze op dezelfde manier kunnen slagen als andere kinderen en dat ze de macht hebben om hun toekomst te veranderen.  Om deze kinderen te helpen genezen van de armoede is meer nodig dan alleen onderwijs en beroepsopleiding. 

Lang geleden wilde Vader Aloysius Schwartz, de grondlegger van onze ontwikkelingsprojecten, dat elk van de kinderen in onze Werelddorpen de vreugde van het vieren van hun verjaardag zou ervaren, met geschenken en vieringen.  Hij ontdekte dat veel van de kinderen geen idee hadden van hun leeftijd of zelfs hun verjaardag. De meeste kinderen hebben hun verjaardag nooit gevierd.  Vervolgens verklaart Vader Al dat 15 augustus "de verjaardag van elk kind" zal zijn.

Sindsdien vieren we elk jaar op 15 augustus de verjaardagen van alle kinderen die in onze dorpen naar school gaan.   We organiseren een feestje met een taart, kaarsen, ijs - en vooral - een verjaardagscadeau voor elk kind, verpakt in een mooie cadeauverpakking.  Wat een plezier als ze hun verjaardagscadeau krijgen.

Geschenken voorzien over het algemeen in een specifieke behoefte van het kind.  Sommige krijgen een t-shirt, andere sokken of een paar schoenen.  Elk kind verdient het om de vreugde van het uitpakken van een verjaardagscadeau te ervaren en zich een dag lang bijzonder te voelen!

Deze kleine gebaren van genegenheid stellen kinderen echt in staat om van de armoede te herstellen.  Door zich geliefd en gewaardeerd te voelen, vinden onze kinderen de kracht om de moeilijkheden te overwinnen die ze ondervonden voordat ze in onze dorpen aankwamen.

 

Meisjes met hun verjaardagscadeau