Skip to main content
Een paar schoenen voor een nieuwe start in het leven!

Wereldwijd hebben meer dan 500 miljoen kinderen, jongeren en volwassenen geen schoenen. Zij lopen op blote voeten of versleten slippers. Het gebrek aan voetbescherming is een gezondheidsrisico dat deze mensen verhindert om naar school te gaan of te gaan werken.  Om dit probleem onder de aandacht te brengen wordt ieder jaar op 15 maart Wereld Schoenendag  gevierd.

Er zijn zoveel dingen die velen van ons als vanzelfsprekend beschouwen zoals een lamp die aangaat of water uit de kraan. Toch leven wereldwijd miljoenen mensen zonder elektriciteit en stromend water.

VERANDER DEZE KERST EEN KINDERLEVEN

Tijdens het kerstfeest in onze Werelddorpen kan ieder kind de vreugde ontdekken van het samen vieren van dit feest: met liedjes, dans en een feestmaaltijd. Elk kind krijgt ook een klein kerstpakje met daarin drie een-voudige en nuttige cadeautjes die aan hun specifieke behoeften voldoen. Ze krijgen meestal een kledings-tuk, iets lekkers, en iets voor hun vrije tijd (een boek, tekenmateriaal…)
Dit kleine gebaar doet echt wonderen met Kerstmis.

Het belang van de afgestudeerden bij de opvang van nieuwe leerlingen!
Het nieuwe schooljaar gaat van start en dit jaar zijn het meer dan 5.000 nieuwe leerlingen die hun schooljaar beginnen in onze Werelddorpen in de Filippijnen, Mexico, Guatemala, Brazilië, Honduras en Tanzania.
Ondervoeding: Een beperkende factor voor schoolprestaties!
Het merendeel van de kinderen die naar school gaan in onze Werelddorpen, is in meerdere of mindere mate ondervoed. Door hen drie keer per dag een gezonde en voedzame maaltijd te geven en de noodzakelijke medische zorg, kunnen de kinderen hiervan herstellen en zich beter concentreren op hun studie.
Je verjaardag vieren om van de armoede te genezen
Het academische succes van al onze kinderen hangt gedeeltelijk af van hun vermogen om van de armoede te genezen. Ze moeten het gevoel hebben dat ze op dezelfde manier kunnen slagen als andere kinderen en dat ze de macht hebben om hun toekomst te veranderen. Om deze kinderen te helpen genezen van de armoede is meer nodig dan alleen onderwijs en beroepsopleiding.
Kinderarmoede
Armoede treft alle mensen die ermee te maken krijgen, op een dramatische wijze maar kinderen worden het meest getroffen. Kinderarmoede is schadelijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen op mentaal, lichamelijk, emotioneel en spiritueel vlak.
Eerste leerlingen in Tanzania!
De eerste 150 studenten kwamen aan in ons Meisjesdorp in Tanzania! Het werk is nog niet af, maar we hebben er alles aan gedaan om de eerste meisjes zo snel mogelijk te kunnen verwelkomen. Zuster Maureen getuigt van de extreme armoede in Tanzania en de noodzaak van de situatie.  
Nieuw Werelddorp in Tanzania: eerste leerlingen vanaf de maand mei!
Eind 2018 hebben we de eerste steen gelegd van ons nieuwe Meisjesdorp in Dar Es Salaam in Tanzania. Er is nog steeds 75% van de jongeren dat geen lager secundair onderwijs volgt en minder dan 9% van de jongeren voltooit het secundair onderwijs in Tanzania. Dankzij het onderwijs in onze Werelddorpen, krijgen deze meisjes gezonde voeding, medische zorg, een veilige huisvesting en vooral een algemene secundaire vorming en een beroepsopleiding.
40 dagen tegen de honger: VASTEN 2019, EEN TIJD VAN SOLIDARITEIT

Pasen vieren is ontzettend belangrijk voor de kinderen in onze Werelddorpen. Een feestmaal, een klein paasmandje persoonlijk voor hen, zijn eenvoudige gebaren die veel impact hebben op onze leerlingen.
Onze kinderen hebben al zoveel afgezien… Geef hen het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om te slagen in hun studies en een goede baan te kunnen vinden!

Bijna een halve eeuw ten dienste van de armen
Het is met grote droefheid dat we het overlijden van zuster Michaela aankondigen. Zij is overleden op 28 maart 2019 in Busan, Zuid-Korea. Ze was 78 jaar oud. Haar toewijding heeft het leven veranderd van honderdduizenden kinderen die haar altijd dankbaar zullen zijn. Dankzij haar waren ze in staat om een ​​toekomst op te bouwen zonder armoede.
Subscribe to Kinderen