Skip to main content
GETUIGENIS NA EEN BEZOEK AAN DE PROJECTEN IN HONDURAS EN GUATEMALA
De combinatie van academische en beroepsopleidingen met een kindgerichte aanpak en een focus op het kind en al zijn of haar behoeften om op een evenwichtige manier op te groeien, lijkt mij de oplossing om de armoede in de wereld op lange termijn te zien afnemen. Dit wordt ook bevestigd door het voorbeeld en de getuigenis van onze vele oud-leerlingen.
VERANDER DEZE KERST EEN KINDERLEVEN

Tijdens het kerstfeest in onze Werelddorpen kan ieder kind de vreugde ontdekken van het samen vieren van dit feest: met liedjes, dans en een feestmaaltijd. Elk kind krijgt ook een klein kerstpakje met daarin drie een-voudige en nuttige cadeautjes die aan hun specifieke behoeften voldoen. Ze krijgen meestal een kledings-tuk, iets lekkers, en iets voor hun vrije tijd (een boek, tekenmateriaal…)
Dit kleine gebaar doet echt wonderen met Kerstmis.

40 dagen tegen de honger: VASTEN 2019, EEN TIJD VAN SOLIDARITEIT

Pasen vieren is ontzettend belangrijk voor de kinderen in onze Werelddorpen. Een feestmaal, een klein paasmandje persoonlijk voor hen, zijn eenvoudige gebaren die veel impact hebben op onze leerlingen.
Onze kinderen hebben al zoveel afgezien… Geef hen het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om te slagen in hun studies en een goede baan te kunnen vinden!

Bijna een halve eeuw ten dienste van de armen
Het is met grote droefheid dat we het overlijden van zuster Michaela aankondigen. Zij is overleden op 28 maart 2019 in Busan, Zuid-Korea. Ze was 78 jaar oud. Haar toewijding heeft het leven veranderd van honderdduizenden kinderen die haar altijd dankbaar zullen zijn. Dankzij haar waren ze in staat om een ​​toekomst op te bouwen zonder armoede.
Wetenschappelijke en technologische vorming voor onze meisjes!
Onze Werelddorpen bieden een professionele vorming aan al onze kinderen. Recent hebben we een wetenschappelijke en technologische richting geopend in onze Werelddorpen voor Meisjes!
NIVEA 2017 “YOUNG BUSINESS TALENT” Wedstrijd in Mexico
Leerlingen van ons Meisjesdorp in Mexico hebben de NIVEA 2017 "Young Business Talent" competitie gewonnen!
Een leerling haalt een gouden medaille op de Milo Little Olympics!
Jessie J. Albegos, een van onze leerlingen van het Jongensdorp in de Filippijnen heeft een gouden medaille gehaald op de Milo Little Olympics.
Opening van een nieuw Werelddorp voor Jongens in Amarateca (Honduras)
Onze eerste kinderen zijn aangekomen om het schooljaar te beginnen in ons pas gebouwde Jongensdorp in Amarateca.
De Zusters Van Maria ontvangen de Prezea prijs
De Prezea prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Mexicaanse overheid. Een van de categorieën gaat naar burgers die “een verschil maken” voor Mexico.
Subscribe to Zusters van Maria