Skip to main content
Serre

Van grond tot bord: leren gezond te eten!

De kinderen in onze Werelddorpen hebben groene vingers! In elk Werelddorp is een serre. Daarvan maken we gebruik want het leren telen van groenten heeft een grote educatieve waarde!

De kinderen krijgen een initiatie in de groenten-en fruitteelt en leren de basis van de landbouw. Van het zaad tot de oogst, gaan ze zelf aan de slag en verwerven zo kennis en vaardigheden die ze later zullen kunnen doorgeven. Gezinnen in extreme armoede zijn nog meer gediend dan anderen door deze kennis en vaardigheden.

Gezonde voeding is deel van de kern van ons educatief project. Een kind dat goed eet, heeft een betere gezondheid en zal zich beter kunnen concentreren op school. Naast de groententeelt worden de leerlingen uitgenodigd om te leren koken. Kinderen die leren koken doen dat vaak dankzij de ouders. Zo zijn ze later in staat hun eigen gezin ook van gezonde voeding te voorzien. Tijdens de ontwikkeling en uitbreiding van onze Werelddorpen hebben we ingezien dat deze vaardigheden onmisbaar zijn in de ontwikkeling van onze kinderen.

De leerlingen leren de basis kooktechnieken en krijgen de smaak snel te pakken! Ze leren gezonde maaltijden te bereiden met lokale producten!

Kookles