Skip to main content
De nieuwe leerlingen dragen hun nieuw uniform

Bijna 2000 nieuwe leerlingen in de Filipijnen

In 2020 konden we in al onze Werelddorpen nieuwe leerlingen blijven opnemen, behalve in die van de Filipijnen. De autoriteiten hadden er namelijk een zeer strenge lockdown ingevoerd waardoor we niet in staat waren om nieuwe kinderen te verwelkomen in onze scholen. Gelukkig konden we dit jaar wel opnieuw leerlingen ontvangen in onze 4 Werelddorpen in de Filipijnen.

In tegenstelling tot vorig jaar werden er afgelopen zomer bijna 2000 nieuwe leerlingen verwelkomd in onze 4 Filipijnse scholen. De kinderen namen bij aankomst een coronatest af, ondergingen een medisch onderzoek en gingen daarna 14 dagen in quarantaine. Alleen zo kwam de gezondheid van de andere kinderen in de Werelddorpen niet in gevaar.

Een jong desinfecteert zijn handen

De nieuwe leerlingen werden bovendien vroeger opgenomen in de scholen dan de jaren voordien zodat ze bijlessen konden volgen en deel konden nemen aan herhalingslessen. De kinderen waren tenslotte door de coronapandemie al sinds maart 2020 niet meer naar school geweest en hadden bijgevolg een grote leerachterstand opgelopen. Dankzij die extra lessen kon elke nieuwe leerling vlot van start gaan.

Dankzij de steun van veel vrijgevige mensen kreeg elk kind bij aankomst het nodige schoolmateriaal en producten voor persoonlijke hygiëne. Ze kregen ook een schooluniform en sport- en vrijetijdskleding. Spelen, bewegen en ontspannen is namelijk ook heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Voorts helpen de leerlingen van de hogere klassen de nieuwe kinderen zodat ze snel hun weg vinden op hun nieuwe school en zich onmiddellijk thuis voelen.

We hopen dat we zoveel mogelijk kinderen kunnen opnemen in onze Werelddorpen en zo kinderarmoede de wereld uit kunnen helpen. De pandemie is per slot van rekening niet alleen een gezondheidscrisis en economische crisis, het is ook een onderwijscrisis die de armste bevolkingsgroepen het hardst treft.

Nieuwe leerlingen dragen hun nieuw uniform