Skip to main content
Dessertenverkoop ten voordele van extreem arme meisjes in Guatemala

In het voorjaar van 2022 lanceert Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen de inzamelingsactie ZOET. Leerlingen uit verschillende Belgische lagere en middelbare scholen zullen dan gebakjes maken en verkopen ten voordele van de extreem arme meisjes uit ons Werelddorp in Guatemala. In het land heerst er immers een nijpend voedseltekort. Bijna de helft van alle Guatemalteekse kinderen onder de vijf jaar is chronisch ondervoed.

Werelddorpen blijven open tijdens pandemie

Door de coronacrisis heeft het onderwijs het overal ter wereld zwaar te verduren gehad. Scholen moesten zich grondig reorganiseren zodat leerlingen les konden blijven volgen. Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs konden ook wij alle 20.000 kinderen onderwijs blijven bieden gedurende de volledige pandemie.

Bijna 2000 nieuwe leerlingen in de Filipijnen

In 2020 konden we in al onze Werelddorpen nieuwe leerlingen blijven opnemen, behalve in die van de Filipijnen. De autoriteiten hadden er namelijk een zeer strenge lockdown ingevoerd waardoor we niet in staat waren om nieuwe kinderen te verwelkomen in onze scholen.

Een nieuw opleidingscentrum en kinderdagverblijf voor Tanzania

Dit jaar gaan de Zusters van Maria, samen met Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen en andere internationale partners, van start met de oprichting van een opleidingscentrum voor jonge vrouwen en een kinderdagverblijf in Tanzania.

Ontdek onze beroepsopleidingen in onze Werelddorpen

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen wil de armoede op een duurzame manier terugdringen. Dat doen we door kinderen uit extreme armoede algemeen middelbaar onderwijs en een beroepsopleiding te bieden. Zo kunnen ze tot de middenklasse van hun land behoren en de armoedecyclus doorbreken.

Sport is essentieel bij de opvoeding van kinderen
In onze Werelddorpen hebben de kinderen toegang tot een opleiding die veel verder gaat dan strikt middelbaar en beroepsonderwijs. Het kind wordt echt in zijn of haar geheel beschouwd.