Skip to main content
U gaf onze kinderen een onvergetelijk kerstfeest!

Dankzij u beleefden al onze kinderen het mooiste kerstfeest van hun leven. Velen onder hen hadden immers nog nooit de kans gehad om zoals alle andere kinderen Kerstmis te vieren en een kerstpakje onder de boom te vinden.

Getuigenis over tyfoon Odette

2021 werd jammer genoeg afgesloten in mineur. Eind december werden onze Werelddorpen in de Filipijnen getroffen door de tyfoon Rai (Odette). De ravage was enorm. John van het Jongensdorp in Minglanilla vertelde ons wat er voor, tijdens en na de tyfoon gebeurde.

Noodtoestand in de Filipijnen: orkaan Rai/Odette laat grote ravage achter

Vorige week raasde tyfoon Rai (ook wel Odette genoemd) over de eilanden van de Filipijnen.

Waterput voor Meisjesdorp Guatemala

In het najaar van 2021 werden de werken aangevat voor een waterput in ons Meisjesdorp in Guatemala. Het land heeft namelijk door de klimaatverandering te kampen met een groot watertekort tijdens het droogseizoen.

Dessertenverkoop ten voordele van extreem arme meisjes in Guatemala

In het voorjaar van 2022 lanceert Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen de inzamelingsactie ZOET. Leerlingen uit verschillende Belgische lagere en middelbare scholen zullen dan gebakjes maken en verkopen ten voordele van de extreem arme meisjes uit ons Werelddorp in Guatemala. In het land heerst er immers een nijpend voedseltekort. Bijna de helft van alle Guatemalteekse kinderen onder de vijf jaar is chronisch ondervoed.

Werelddorpen blijven open tijdens pandemie

Door de coronacrisis heeft het onderwijs het overal ter wereld zwaar te verduren gehad. Scholen moesten zich grondig reorganiseren zodat leerlingen les konden blijven volgen. Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs konden ook wij alle 20.000 kinderen onderwijs blijven bieden gedurende de volledige pandemie.