Skip to main content
Bijna 2000 nieuwe leerlingen in de Filipijnen

In 2020 konden we in al onze Werelddorpen nieuwe leerlingen blijven opnemen, behalve in die van de Filipijnen. De autoriteiten hadden er namelijk een zeer strenge lockdown ingevoerd waardoor we niet in staat waren om nieuwe kinderen te verwelkomen in onze scholen.

Een nieuw opleidingscentrum en kinderdagverblijf voor Tanzania

Dit jaar gaan de Zusters van Maria, samen met Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen en andere internationale partners, van start met de oprichting van een opleidingscentrum voor jonge vrouwen en een kinderdagverblijf in Tanzania.

Ontdek onze beroepsopleidingen in onze Werelddorpen

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen wil de armoede op een duurzame manier terugdringen. Dat doen we door kinderen uit extreme armoede algemeen middelbaar onderwijs en een beroepsopleiding te bieden. Zo kunnen ze tot de middenklasse van hun land behoren en de armoedecyclus doorbreken.

Sport is essentieel bij de opvoeding van kinderen
In onze Werelddorpen hebben de kinderen toegang tot een opleiding die veel verder gaat dan strikt middelbaar en beroepsonderwijs. Het kind wordt echt in zijn of haar geheel beschouwd.
Een paar schoenen voor een nieuwe start in het leven !
Wereldwijd hebben meer dan 500 miljoen kinderen, jongeren en volwassenen geen schoenen. Zij lopen altijd op blote voeten of versleten slippers. Het gebrek aan voetbescherming is een gezondheidsrisico dat deze mensen verhindert om naar school te gaan of te gaan werken.  Om dit probleem onder de aandacht te brengen wordt ieder jaar op 15 maart Wereld Schoenendag gevierd.
Covid-19: Onze Werelddorpen verwelkomen nieuwe leerlingen. 
Bijna 3.000 kinderen konden weer naar school gaan. Het is zeker een logistieke en organisatorische uitdaging om ieder kind de juiste bescherming te geven tegen een mogelijke besmetting door het virus. Maar deze noodsituatie liet ons geen keus. De groeiende armoede vraagt om een snelle reactie. Het is noodzakelijk en heel dringend om deze kinderen een alternatief te bieden