Skip to main content

Onze Werelddorpen in Brazilië

Follow us on:

De projecten in Brazilië werden in 2002 opgestart, op uitnodiging van Kardinaal Jose Falcao. 

In maart 2002 werd een gebouw met twee verdiepingen gebouwd. Het medisch centrum was gelegen op de gelijkvloers terwijl de tweede verdieping tijdelijk gebruikt werd als slaapzalen en leslokalen voor de nieuwe leerlingen. Vandaag verstrekt ons Medisch Centrum zorgen aan gemiddeld 50-75 patiënten per dag.

De eerste meisjes kwamen aan in 2003. Het Meisjesdorp geeft op dit ogenblik middelbaar onderwijs aan meisjes van 12-18 jaar afkomstig van de armste families in Brazilië.

Veel alleenstaande moeders wilden hun kinderen niet naar onze Werelddorpen sturen omdat zij voor hun kleinere broers en zusjes moesten zorgen wanneer de moeder niet thuis was. Daarom hebben wij een Kinderdagverblijf geopend die tussen 8 u en 17 u kleuters opvangt zodat hun oudere zus naar school kan gaan.

Brazilië is het meeste invloedrijke land van Latijns Amerika. Gedurende de laatste jaren heeft het land veel moeite gedaan om miljoenen mensen uit de armoede te halen maar er is nog steeds een grote kloof tussen rijk en arm.

Brazilië is een oude kolonie van Portugal en heeft een zeer gediversifieerde bevolking, inclusief Amerikaanse burgers en afstammelingen van de Afrikaanse slaven en van de Europese kolonisten.

Meisjesdorp (2002)

Capaciteit : 1.000 leerlingen.

 

Vila das Criancas - Brasilia

Caixa Postal : 005739 / AC Gama-DF

N.R. Alagados, Characas 13-B

Santa Maria DF, Brasilia, Brazil

 

Kinderdagverblijf (2009)

Capaciteit : 410 kleuters.

 

 Vila de Criancas - São Paulo

Estrada do Poney Club No. 2320

Bairro Alvarenga

Sao Bernardo do Campo - SP CEP : 09653-005, Brazil

 

Ontdek onze andere projecten...

Mexico
Guatemala
Honduras
Tanzania
De Filippijnen

De zusters bezoeken elk gezin om de bestaande behoefte te beoordelen.  Alleen de armste kinderen kunnen naar onze Wereddorpen komen.

Foto van enkele afgestudeerden.

In elk Werelddorp leren de leerlingen een gevechtskunst.  In Brazilië gaan de kinderen naar Caipora-lessen en nemen ze regelmatig deel aan regionale wedstrijden.

Onze leerlingen in Brazilië hebben de mogelijkheid om een beroepsopleiding te volgen in de mondzorg. Op dit moment volgen 28 meisjes het programma. Ze studeren vijf uur per dag gedurende twee maanden om dit deel van hun studie af te ronden.