Skip to main content

Onze Werelddorpen in Guatemala

Follow us on:

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen startte zijn projecten in Guatemala in 1997, op uitnodiging van Mgr Prospero Penados, aartsbisschop van Guatemala City en van de toenmalige Président van Guatemala, Alvaro Arzu.

Guatemala is een land met een sterke inheemse cultuur. Het is een bergachtig land, bebost en met veel maya ruïnes, meren en vulkanen. De inheemse maya’s vertegenwoordigen nog bijna de helft van de bevolking van het land maar zij hebben te kampen met extreme ongelijkheden.

De projecten in Guatemala zijn begonnen met de opening van een Medisch en Dentaal Centrum in Guatemala City, Zona 13 om de armste families te kunnen verzorgen. De raadplegingen, laboratorium onderzoek en geneesmiddelen worden gratis uitgedeeld aan families die zich geen medische zorgen kunnen veroorloven.

Op dezelfde plaats werd een Werelddorp voor Kinderen opgericht waar de eerste groep leerlingen verwelkomd werd. Twee jaar later ging een Jongensdorp van start in Zona 6.

Er werd ook een Kinderdagverblijf geopend voor de kleine kinderen, zodat hun alleenstaande moeders ons hun oudere broers of zusjes kunnen toevertrouwen en deze naar school kunnen gaan in plaats van op de baby’s te moeten passen.

60%
Armoede

60 % van de bevolking leeft onder de nationale armoedegrens.

50%
Onderwijs

1 kind op 2 stopt na het lager onderwijs.

47%
Bevolking

47 % van de bevolking lijdt aan ondervoeding.

Meisjesdorp (1998)

Capaciteit : 1.000 leerlingen.

Villa de las Niñas, Guatemala City
3a Ave. 5-26, Zona 13
Apartado Postal 641-A;01013 Guatemala, C. A.

 

Jongensdorp (1998)

Capaciteit : 1.100 leerlingen.

Villa de los Niños, Guatemala City
16 Av. Final 22-99, Zona 6
Los Cipresales. 01006 Guatemala, C. A.

 

Een van onze leerlingen bezoekt haar familie tijdens de kerstvakantie.

Onze leerlingen tijdens een cursus algemeen onderwijs.

Ons Jongensdorp in Guatemala biedt onder andere timmerwerk als vakopleiding aan.

Een kinderdagverblijf werd opgericht, zodat jonge moeders hun oudere kinderen naar school kunnen laten gaan in plaats van voor de jongere broers en zusjes te moeten zorgen.

Ontdek onze andere projecten...

Mexico
Brazilië
Honduras
Tanzania
De Filippijnen