Skip to main content

Onze projecten in Tanzania

Follow us on:

Ons Meisjesdorp in Tanzania

De armoede in Tanzania is groot en treft vooral kinderen. Ze lijden aan chronische ondervoeding die hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling aantast. Er werd in het land al wat vooruitgang geboekt om de armoede terug te dringen, maar door de hoge bevolkingsgroei en het gebrek aan toegang tot onderwijs – met name beroepsonderwijs – neemt het aantal arme mensen niet af.

Eind 2017 beslisten de Zusters van Maria, samen met Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen, om in te gaan op de uitnodiging van de Tanzaniaanse autoriteiten in Dar Es Salaam om een nieuw Werelddorp in het land te starten. Dit is ons eerste project in Afrika. Ons werk steunt en versterkt de inspanningen van de Tanzaniaanse regering.

In augustus 2019 werd in aanwezigheid van lokale autoriteiten, onze afgevaardigd bestuurder, Isabelle Bister, en andere internationale donateurs, ons nieuw Meisjesdorp geopend in Kisarawe District, bij Dar es Salaam. De eerste fase van het project ging in mei 2019 van start. Toen werden 150 jonge meisjes verwelkomd in ons Meisjesdorp. Ze komen uit verschillende delen van het land en behoren allen tot de armste bevolkingsgroepen en verschillende etnische groepen. Ze volgen middelbaar en beroepsonderwijs op internaat zodat ze nu ook toegang hebben tot gezonde voeding, een goede hygiëne en gezondheidszorg.

In 2020 werden een tweede schoolgebouw van 5 verdiepingen met een grotere capaciteit en een grote polyvalente zaal gebouwd. In december 2020 werden deze twee nieuwe gebouwen officieel ingehuldigd.

Eind 2021 werd een derde schoolgebouw geopend om de capaciteit geleidelijk op te voeren naar 900 meisjes.

 

Adres

Plot 555 - Block F - Makurunge

Kisarawe District

PO Box 30184

Kibaha Pwani Region

49%
Armoede

49 % van de bevolking leeft onder de internationale armoedegrens.

9%
Onderwijs

Minder dan 9% van de jongeren behaalt een diploma secundair onderwijs.

34%
Bevolking

34 % van de bevolking lijdt aan ondervoeding.

Ontdek onze andere projecten...

Mexico
Guatemala
Brazilië
Honduras
De Filippijnen

Isabelle Bister, afgevaardigd bestuurder van Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen, hier samen met enkele leerlingen in ons nieuwe Werelddorp in Tanzania.

Verschillende burgerlijke en kerkelijke gezagsdragers namen deel aan de officiële opening van ons nieuwe Werelddorp in Tanzania op 22 augustus 2019.

Openda, een van onze eerste leerlingen, samen met haar familie en Zuster Maria Cho en Zuster Maureen.

Onze eerste leerlingen zijn heel actief tijdens de les.