Skip to main content

Ontdek onze projecten

Ontdek onze Werelddorpen in Mexico

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen heeft nauwe banden met de lokale gemeenschappen in elk land waar we actief zijn. Ons doel is om een diepe en blijvende verandering in de armoedeniveaus van lokale gemeenschappen teweeg te brengen door het opleiden van één kind per gezin.

Onze missie

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen biedt onderwijs, een beroepsopleiding, een velige verblijfplaats, 3 evenwichtige maaltijden per dag en medische zorgen aan meer dan 20.000 kinderen uit de extreme armoede in de Filippijnen, Mexico, Guatemala, Brazilië en Honduras. Op dit moment hebben we reeds 150.000 afgestudeerde oud-leerlingen van onze Werelddorpen.

De impact van onze projecten in de wereld

50 jaar ervaring heeft ons getoond dat deze benadering echt een verschil maakt. Onze kinderen worden onafhankelijke volwassenen, die op hun beurt hun familie en hun lokale gemeenschap kunnen ondersteunen. Ze werken op een duurzame manier aan het overwinnen van de armoede in de wereld.

Naar school voor een toekomst zonder armoede!

60 miljoen schoolkinderen gaan niet naar school. Ontwikkeling kan alleen maar duurzaam zijn als deze door toekomstige generaties kan worden nagestreefd en gedragen.

Ontdek de beelden van ons nieuwe werelddorp in Tanzania!

Stichting Werelddorpen voor Kinderen had het genoegen om de eerste gebouwen van het nieuwe dorp in Tanzania te openen!  Sinds mei 2019 heeft het meer dan 150 meisjes uit extreme armoede verwelkomd.

Wie zijn onze kinderen?

Veel kinderen en hun ouders, die in extreme armoede leven, hebben slechts één droom: naar school kunnen gaan om de cirkel der armoede later voorgoed te kunnen doorbreken. Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen biedt deze kinderen gratis middelbaar onderwijs en een beroepsopleiding. Kijk naar het verhaal van Ana Maritzia, een typisch voorbeeld van de 20.000 kinderen die in de Werelddorpen wereldwijd naar school kunnen gaan en zich voorbereiden op een mooie toekomst.

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen helpt duizenden kinderen zoals Heidy aan extreme armoede en kinderarbeid ontsnappen door hen middelbaar onderwijs en een beroepsopleiding te geven. Ontdek hier het verhaal van Heidy.

Oud-leerlingen en hun verhaal

Oud-leerlingen vertellen over de ommekeer in hun leven. Uw steun maakte het verschil!

Oud-leerlingen vertellen over de ommekeer in hun leven. Uw steun maakte het verschil!

Oud-leerlingen vertellen over de ommekeer in hun leven. Uw steun maakte het verschil!

Een terugblik op de geschiedenis van onze projecten

Zuster Michaela - Eerbetoon 

Zuster Michaela was de Overste van de Zusters van Maria en de opvolgster van onze Stichter, de Eerbiedwaardige Vader Aloysius Schwartz. Zij was voor ons allen een inspiratiebron, een voorbeeld, een moeder. Haar totale overgave aan de kinderen was het doel van haar leven.

Ontdek het leven van Vader Al

Vader Aloysius Schwartz is de stichter van de congregatie van de Zusters van Maria, van onze projecten en van Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen. Vader Al, zoals hij vaak genoemd wordt, heeft zijn leven ten dienste van de armen gezet en is als een tweede vader geworden voor ontelbare kinderen in onze Werelddorpen.