Skip to main content

ONZE KINDEREN HEBBEN MEER DAN OOIT NOOD AAN EEN FEESTELIJKE DAG NA DEZE PERIODE VAN AFZONDERING DOOR LOCK DOWN.

Dit jaar hebben de kinderen veel geleden onder de afzondering wegens de lock down. Sinds het begin van de coronacrisis zijn de Werelddorpen van de buitenwereld afgesloten en niemand mag naar binnen. De geplande familiebezoeken in het Werelddorp moesten worden afgelast en de kinderen konden hun familie ook niet meer bezoeken.

Maar juist de aanwezigheid, steun en aanmoediging van hun respectievelijke families is essentieel voor hen om de kracht te vinden om de eerste in hun familie te zijn die de middelbare school afmaakt!

Het vieren van de verjaardagen van de kinderen is nog nooit zo belangrijk geweest om hen te belonen voor hun geduld en moed in deze moeilijke maanden.

poverty, child

Kinderen die in onze Werelddorpen naar school gaan, zijn opgegroeid in extreme armoede en weten vaak niet wat een verjaardag is. Ze hebben nog nooit hun verjaardag gevierd, kennen niet eens de smaak van een verjaardagstaart of van een ijsje.

Onze kinderen kunnen alleen succes boeken in hun studies indien zij in staat zijn om te genezen van de armoede. Ze moeten weer het gevoel krijgen dat ze op gelijke voet staan met andere kinderen, dat ook zij hun toekomst in eigen handen kunnen nemen. Totdat zij in onze Werelddorpen kwamen wonen zagen zij zichzelf zoals de maatschappij naar hen kijkt: als kansloos en minderwaardig.  Niemand wilde zich met hen bemoeien.

Door het vieren van het verjaardagsfeestje sturen we hen een eenvoudige maar sterke boodschap: je bent bijzonder en ik geloof in jou en in je succes. Ik vertrouw op jou. Het vieren van het leven, het centraal stellen van elk kind en het organiseren van activiteiten om hun bestaan te vieren is een krachtige boodschap die hen helpt in zichzelf te geloven en zin voor eigenwaarde op te bouwen.  Alleen als je gelooft in jezelf, in je eigen kunnen, is het mogelijk om succesvol te zijn op school en in de maatschappij.

Elk jaar organiseren wij een feestje voor de kinderen met taart, kaarsen, ijs en een klein verjaardagscadeau voor elk kind. Het verjaardagsfeestje geeft hen het gevoel dat ze speciaal zijn. Zo kunnen ze hun zin voor eigenwaarde langzaam weer opbouwen.

birthday, children, village, poverty,

Wij vieren nu elk jaar op 15 augustus het “Verjaardagsfeest van ieder kind” met een fantastisch feest, compleet met een taart, kaarsen, ijs en een eenvoudig verjaardaggeschenkje voor ieder kind. Aan dit cadeau wordt een geschenkkaartje bevestigd, dat ondertekend is door vrienden zoals u, zodat ieder kind beseft dat iemand – ergens – aan hem denkt en veel van hem houdt.

ONDERWIJS IS DE SLEUTEL ZODAT INNOVATIEVE OPLOSSINGEN KUNNEN VINDEN VOOR DE GROOTSTE UITDAGINGEN OP HET GEBIED VAN ONTWIKKELING.