Skip to main content
Kinderen gebruiken een smart-tv

Werelddorpen blijven open tijdens pandemie

Door de coronacrisis heeft het onderwijs het overal ter wereld zwaar te verduren gehad. Scholen moesten zich grondig reorganiseren zodat leerlingen les konden blijven volgen. Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs konden ook wij alle 20.000 kinderen onderwijs blijven bieden gedurende de volledige pandemie.

Met de steun van onze donateurs konden we bijvoorbeeld de internetverbindingen optimaliseren en investeren in technologie zodat de leerlingen kwalitatief afstandsonderwijs konden volgen. Zo kochten we 30 computers voor het Jongensdorp in Adlas (Filipijnen) en 5 smart-tv’s voor het Jongensdorp in Minglanilla (Filipijnen). Verder financierden we 20 metalen boekenrekken voor de bibliotheek van ons Jongensdorp in Minglanilla en ons Meisjesdorp in Kisarawe, Tanzania. Veel boeken konden namelijk niet goed worden opgeborgen.

    Boeken op een boekenrek         Een jongen leest een boek

 

Een smart-tv

Een smart-tv

 

Nieuw volleybal- en basketbalveld

In onze Werelddorpen sporen we de kinderen aan om te sporten in de openlucht. Buitensport is namelijk essentieel voor de mentale en fysieke gezondheid van kinderen. Zeker tijdens de pandemie was het des te belangrijker om van tijd tot tijd buiten activiteiten te doen. Daarom investeerden we dit jaar o.a. in het volleybal- en basketbalveld van het Meisjesdorp in Brasilia.

Meisjes spelen basketbal op het nieuwe veld

Het veld werd op enkele weken tijd aangelegd, maar dat liep niet zonder slag of stoot. Tijdens het schilderproces moest er namelijk ’s nachts gewerkt worden omdat de temperaturen plots de hoogte in schoten.

's Nachts de lijnen schilderen op het veld

Afgestudeerd ondanks pandemie

Onze leerlingen legden in volle pandemie hun examens af, studeerden op tijd af en vonden werk. We weten dat de kinderen uit onze Werelddorpen een van de gelukkigen zijn die deze kans krijgen. Andere kinderen uit de meest achtergestelde gemeenschappen lijden echter nog steeds. Zij willen koste wat het kost een plaats op een van onze Werelddorpen zodat ook zij kunnen leren.

Helpt u mee om dit jaar kinderen te blijven verwelkomen in elk van onze Werelddorpen?

 

Foto's:

Een graafmachine wordt ingezet voor het veld Het veld wordt gebouwd

Lijnen worden geschilderd op het veld        Groepsfoto van de meisjes op het nieuwe veld

 

Tags