Wettelijke vermeldingen
Elke toegang tot of elk gebruik van deze website impliceert de stilzwijgende aanvaarding van alle algemene voorwaarden.
Elke toegang tot of elk gebruik van deze website impliceert de stilzwijgende aanvaarding van alle algemene voorwaarden.
Isabelle Bister, afgevaardigd bestuurder van Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen.
Webmasters:
info@werelddorpenvoorkinderen.be
Handelsnaam:
Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen, Stichting van Openbaar Nut
Maria van Bourgondiëstraat 52 bus 4
1000 Brussel
Ondernemingsnummer: 0448127330
Tel.: +32 2 230 16 37
Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen verbindt er zich toe om op een ethische en transparante manier fondsen te werven. Wij zijn afhankelijk van de goede wil en van de vrijgevigheid van onze donateurs om onze projecten te financieren. Elke gift die wij ontvangen helpt onze kinderen.
Onze wettelijke vermeldingen houden ook het beheer in van uw persoonsgegevens, of ze nu via internet of via een andere methode worden verkregen.
Deze website wordt u aangeboden op voorwaarde dat u de gebruiksvoorwaarden (dit wil zeggen de “disclaimer”, de “privacy policy” en de “cookies policy” ) onvoorwaardelijk aanvaardt. Uw toegang tot en gebruik van de website impliceert dat u deze gebruiksvoorwaarden zonder enig voorbehoud aanvaardt.
Deze site heeft tot doel de activiteiten van Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen en van de Congregatie van de Zusters van Maria voor te stellen, evenals hun engagement om de armste kinderen, de zieken en de meest behoeftigen te helpen.
De informatie en elementen van deze site worden louter informatief verstrekt. Alle informatie of elementen (of een deel ervan) die op de site verspreid worden, worden verstrekt in de staat waarin ze zich bevinden, zonder enige expliciete of impliciete waarborg op beschikbaarheid, juistheid of volledigheid en zonder dat deze opsomming limitatief is.
De informatie op de site is niet-bindend en kan elk moment gewijzigd worden. De informatie op de site wordt regelmatig bijgewerkt.
Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen garandeert geenszins de functies op de site of de toegang tot de site zonder onderbreking en zonder fouten, noch dat de site of de server die ze ter beschikking stelt geen virussen of andere gevaarlijke bestanddelen bevat.
Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor websites die een link bevatten naar de site van Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen of waarnaar op deze site een link vermeld staat.
Deze site kan links naar andere websites bevatten. Deze links worden enkel ingevoegd voor toegankelijkheidsdoelstellingen, en Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen is niet aansprakelijk voor de inhoud van deze sites. Enkel de gebruiker is aansprakelijk voor de toegang tot deze sites.
Alle onderdelen van deze site vallen onder de Belgische en internationale wetgeving betreffende auteursrechten en meer in het algemeen betreffende intellectuele eigendom. Alle reproductierechten zijn voorbehouden, inclusief weergaven van afbeeldingen en foto’s.
Afbeeldingen of foto’s mogen niet gekopieerd of gebruikt worden zonder de schriftelijke toelating van Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen. Elk verzoek tot gebruik, van gelijk welke aard, dient gericht te worden aan: info@werelddorpenvoorkinderen.be
Transacties op de website van Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen worden beveiligd door onze partner Iraiser.
Alle uitgewisselde informatie, waaronder uw creditcardnummer, naam en postadres voor de verwerking van de betaling wordt gecodeerd met behulp van het SSL-protocol. Deze gegevens kunnen niet worden gedetecteerd, onderschept of gebruikt door derden.
Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen (WDKB) verbindt zich ertoe om beslissingen te nemen in het belang van de kinderen en gezinnen die de begunstigden zijn van haar acties. Dit beleid beschrijft de criteria en het goedkeuringsproces van WDKB om een gift te accepteren van een privépersoon, een bedrijf, een Stichting of elke andere oorsprong, om ervoor te zorgen dat we onze missie of waarden niet in gevaar brengen. Dit beleid helpt ons een robuust, transparant en wel onderbouwd besluitvormingsproces te hebben voor alle giften zodat zij de waarden van ons werk ten behoeve van kinderen in nood versterkt en potentiële risico’s voor de Stichting of de projecten die we ondersteunen, minimaliseert.
Dit beleid is goedgekeurd door het Bestuursorgaan van de Stichting en wordt jaarlijks herzien.
We verbinden ons ertoe om fondsen te werven om kinderarmoede te verminderen door toegang tot kwaliteitsonderwijs en -zorg voor kinderen te financieren via de humanitaire projecten van de Zusters van Maria. Giften van particulieren, bedrijven, stichtingen en andere financiers zijn van vitaal belang voor onze organisatie. Het is daarom belangrijk om een robuust en transparant besluitvormingsproces te hebben voor het accepteren van giften, om het potentiële risico en de impact van een gift te kunnen beoordelen. Elke gift of verbintenis met een potentiële schenker moet zorgvuldig worden overwogen, in lijn met ons ethisch kader en onze doelstellingen, en na een gepaste voorafgaande controle.
Minimum engagement
Een gift wordt gedefinieerd als:
Giften kunnen vrij zijn of toegewezen aan een bepaalde actie/project en omvatten giften van individuen, commerciële entiteiten, stichtingen, bedrijven en subsidieverstrekkers of andere soorten financiers (bv. financiers van internationale hulp).
WDKB zal gepaste zorgvuldigheid aan de dag leggen voor een afzonderlijke gift van of met een gifttotaal van € 50.000 of meer, ontvangen van één partij. Giften van kleinere bedragen en legaten kunnen worden onderworpen aan afzonderlijke controles naar goeddunken van de ethische commissie van het Bestuursorgaan.
We consulteren bronnen die openbaar toegankelijk zijn en bewaren de vereiste informatie over de organisaties en individuele schenkers uitsluitend voor zorgvuldigheidsonderzoek tijdens onze samenwerking en tot tien jaar daarna. Zie het privacybeleid van WDKB.
WDKB mag nooit een gift accepteren of een partnerschap aangaan die zou resulteren in:
In alle samenwerkingsverbanden moet de onafhankelijkheid van WDKB worden verzekerd, met behoud van het recht om het oneens te zijn en openlijk vragen te stellen aan partners en financiers met wie we samenwerken. Waar verbanden formeel gedocumenteerd zijn of contractueel vastgelegd, moet in de intentieverklaring /contract een clausule hierover opgenomen worden.
WDKB zal financieringsmogelijkheden geval per geval bekijken, maar zal zich niet verbinden tot het werken met of enige relatie aan te gaan met bedrijven en financiers die direct werken in of banden hebben met:
Elke potentiële nieuwe partner wordt afzonderlijk overwogen en wordt enkel weerhouden door de ethische commissie van het Bestuursorgaan nadat hij goedgekeurd is.
Het risico en de waarde van een gift beoordelen
Om het potentiële risico van een gift of partnerschap met een schenker te begrijpen en te beoordelen, zal WDKB ten minste een onderzoek uitvoeren door middel van een risicobeoordeling voor een individu of een voorafgaande screening van een organisatie. Deze onderzoeksprocedures blijven privé en vertrouwelijk. Deze screeningsprocedures worden regelmatig herzien om ervoor te zorgen dat we de manier waarop we de risico’s voor elk type schenker adequaat beoordelen, voortdurend verbeteren.
Het onderzoek heeft betrekking op de volgende elementen, zodat een gepaste en weloverwogen beslissing kan worden genomen over verdere samenwerking.
Voorafgaand zorgvuldigheidsonderzoek omvat het nagaan van de herkomst of het vaststellen van de bron van fondsen, de eigenaars van de organisatie en hoe de fondsen zijn verworven, evenals de afwezigheid van banden met verboden organisaties, groepen of personen. (WDKB’s ethisch kader en anti-witwasbeleid zijn van toepassing).
Na het zorgvuldigheidsonderzoek zal de manager Fondsenwerving of de directeur van WDKB eventuele aandachtspunten bespreken met het bedrijf, de financier of de private schenker. Dit om te beoordelen of zij openstaan voor de ethiek van WDKB en om de basis te leggen voor een sterke en transparante verbintenis. Dit gesprek blijft privé en vertrouwelijk totdat er een beslissing is genomen over het al dan niet voortzetten van de samenwerking.
Anonieme giften van € 20.000 of meer worden gerapporteerd aan externe instanties voor advies als mogelijk verdachte activiteit. Als de fondsen na dit zorgvuldigheidsonderzoek worden goedgekeurd, worden ze als aanvaardbaar beschouwd.
Timing voor onderzoekshandelingen
Aan het begin van de samenwerking met het bedrijf, de financier of de private schenker wordt een risicobeoordeling of een zorgvuldigheidsonderzoek uitgevoerd.
Het onderzoek wordt elke drie jaar herzien en bijgewerkt, of in het geval van een belangrijke gebeurtenis of negatieve publiciteit.
Taken en verantwoordelijkheden
Het hoofd Fondsenwerving of de directeur van WDKB zal een personeelslid of een extern bureau aanwijzen om het onderzoek uit te voeren. Giften die mogelijk nader onderzocht moeten worden, worden in eerste instantie doorverwezen naar de directeur zodat onmiddellijk actie kan worden ondernomen. Als er een financieel risico is, zal de penningmeester van WDBK worden geraadpleegd. In het geval van organisaties zal de directeur elke verbintenis met een hoog risico doorverwijzen naar de ethische commissie van het Bestuursorgaan, die zal beslissen of de voorgestelde samenwerking moet worden heroverwogen.
Beëindiging van samenwerking
Als een partnerschap of financieringsmogelijkheid wordt geweigerd of beëindigd, neemt de directeur zo snel mogelijk contact op met de financier om de uitkomst van de procedure te bekijken en te bespreken.